In het tijdperk waarin wij nu leven kun je eigenlijk wel concluderen dat vrijwel iedereen een telefoon heeft. Dit komt omdat een leven zonder telefoon eigenlijk niet meer is voor te stellen. Alles gaat bijna via het internet. Denk hierbij aan social media, whatsapp, mailtjes en zelfs meetings. Het aanschaffen van een telefoon is vaak erg prijzig waardoor je er natuurlijk wel een lange tijd mee wilt doen. In deze tekst geven wij je wat handige tips en weetjes zodat jouw telefoon een optimale levensduur heeft. 

Bescherm je telefoon goed 

De eerste stap die je kunt nemen zodat jij de levensduur van je telefoon vergroot is het beschermen van je telefoon. Dit kun je op diverse manieren doen. Zo is de voornaamste manier om sowieso een hoesje om je telefoon te hebben. Een hoesje zorgt ervoor dat wanneer je telefoon valt, het hoesje de klap verzacht voor de telefoon. Telefoons zijn erg prijzig, maar helaas wel kwetsbaar. Ze kunnen namelijk met de minste vallen al beschadigd of zelfs kapot zijn. Het dragen van een goed hoesje is dan ook zeker geen overbodige luxe en zou eigenlijk iedereen moeten doen. Wanneer je een hoesje gaat kopen zul je merken dat er enorm veel verschillende hoesjes op de markt zijn. Zo heb je booktypes, flipcases, hardcases, siliconen hoesjes en ga zo maar even door. Om een goede keuze te maken is het handig om hierbij te kijken naar jouw eigen levensstijl. Wanneer je bijvoorbeeld in de bouw werkt, is het erg aannemelijk dat je een hard en stevig hoesje hebt. Je zal hier namelijk vaker in de situatie komen dat je telefoon tegen een hard object stoot of valt. Wel is dus het voordeel dat je erg veel keuze hebt bij het kopen van hoesjes. Zo heb je ook genoeg keuze voor een iPhone 14 pro hoesje. Ook is het een hele goede om een screenprotector op je scherm te plakken. Hierdoor wordt je scherm namelijk beschermt bij een val of stoot en is de kans groot dat deze heel blijft. 

Op de juiste manier opladen is erg belangrijk

Om de levensduur van je telefoon optimaal te hebben, is de manier van opladen erg belangrijk. Zo is het sterk af te raden om een oplader te gebruiken die niet is bedoeld voor je telefoon. Deze kan namelijk een andere hoeveelheid volt geven waardoor jouw batterij zal verslechteren. Ook is het niet handig om op je telefoon te zitten terwijl deze in de oplader zit.